Persbericht

Vereniging Life Planners Nederland klaar voor groei

Financial Life Planning wordt in 2014 nog steviger op de kaart gezet

Sint Michielsgestel,  23 januari 2014 – De Vereniging Life Planners Nederland (VLPN) is klaar voor verdere groei in Nederland. Vorig jaar is de organisatorische structuur voor een actieve vereniging, inclusief website, neergezet. Vanuit die basis gaat de vereniging Financial Life Planning in Nederland nog steviger op de kaart zetten. In dat streven spelen de VLPN-leden de hoofdrol. Op de ledenvergadering van 9 januari 2014 deelden zij de eerste resultaten en nieuwe voorstellen. Hieruit blijkt een grote bereidheid om er gezamenlijk de schouders onder te zetten.  

De financiële sector was in het verleden vaak gericht op de verkoop van afzonderlijke financiële producten, bijvoorbeeld voor pensioen of arbeidsongeschiktheid. Met de opkomst van financiële planning kwam de bredere financiële context van klanten beter in beeld. Financial Life Planning gaat nog een stap verder. Deze aanpak draait om de doelen van de klant en de vraag hoe geld in te zetten is om die wensen in te vullen. Financial Life Planners bieden een gestructureerd en objectief adviesproces om op basis van persoonlijke kernwaarden, doelstellingen en prioriteiten een integraal financieel adviesplan te ontwikkelen. Zo krijgen klanten een praktisch raamwerk voor het maken van keuzes en het nemen van belangrijke beslissingen in hun leven, op financieel en immaterieel gebied.  

Voorzitter Jelle Bartels, zegt over de ambities van de VLPN: “Een klant wil geen financieel product kopen, maar zijn of haar doelen realiseren. Iemand wil prettig leven, reizen of bijvoorbeeld zijn creativiteit ontplooien. Geld en andere financiële oplossingen zijn daarbij slechts een middel. Financial Life Planners gaan samen met klanten op zoek naar wat iemand écht wil. Met een integraal financieel plan zijn die persoonlijke doelen daadwerkelijk te bereiken. Financial Life Planning vraagt dus veel meer dan financiële kennis. De essentie is het achterhalen van drijfveren. Helaas is deze aanpak nog geen gemeengoed in de financiële wereld. Toch groeit de interesse in de activiteiten van onze leden. We krijgen steeds meer vragen over onze aanpak. Het is nu de uitdaging om dit momentum te benutten en de voordelen van Financial Life Planning verder uit te dragen en te versterken. Wij zijn er klaar voor.” 

Om de ambities voor 2014 concreet vorm te geven, presenteerden verschillende VLPN-werkgroepen tijdens de ledenvergadering hun actieplannen. Zo organiseert een werkgroep een inspiratiedag waar consumenten zelf kunnen ervaren wat Financial (Life) Planning voor hun leven kan betekenen. Andere leden delen hun kennis en klantcases op het blog van de VLPN. Op die manier kunnen geïnteresseerden Financial Life Planning zelf ontdekken. Verder zijn er vergevorderde plannen om een film te maken, waarin het werk en de aanpak van Financial Life Planners helder wordt uitgelegd. 

Over de VLPN

De Vereniging voor Life Planners (VLPN) is in 2012 opgericht en wil de naamsbekendheid van Financial Life Planning verbeteren en het imago van en Financial Life Planners versterken. De VLPN is een vereniging voor alle Financial Life Planners in Nederland en heeft al 30 leden mogen verwelkomen. Kijk voor meer informatie op www.vlpn.nl. 

Voor meer informatie:

VLPN

Leontine van Roosmalen, secretaris

Tel: 088 1440440

E-mail: info@vlpn.nl

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *