Financial Life Planning brengt mij veel, jou ook?

Logo_groot

Financial Life Planning brengt mij veel, jou ook?

Het is zo leuk! Je leeft je eigen leven. Je gaat door. Je bent tevreden. Alles is ok. Of lijkt ok. Lees mijn eigen verhaal over wat het proces van Financial Life Planning heeft opgeleverd.

Ik had echt wel het gevoel dat mijn leven fijn was. Leuk werk, leuke collega’s, leuk gezin, geen geldzorgen et cetera. Van mijn toenmalige werkgever mocht ik de kennismakingstraining van Life Planning volgen. En daarna de volledige opleiding tot Life Planner. Net als vele anderen ben ik wel geïnteresseerd in “mijzelf”. De gelegenheid om mijzelf eens kritisch de spiegel voor te houden vind ik dan ook niet verkeerd. Er is altijd ruimte voor verbetering, toch? En met deze gedachte ben ik ook naar de kennismakingstraining gegaan. De uitkomst was toch wel verrassend! Zelfs voor een down-to-earth mannetje als ik. En juist daarom deel ik hieronder met plezier het resultaat van mijn persoonlijke Life Planning reis.

Een sterkere persoonlijkheid.

Voordat ik Life Planning volgde stond mijn werk op nummer 1. Daar liggen voor je gevoel toch de verplichtingen. Maar is dat ook echt zo? Ik ben geconfronteerd met mijn eigen gedrag en kwam tot de conclusie dat werk belangrijk is. Maar niet het belangrijkste. Ik wilde mijn gezin op nummer 1. Ik heb vanaf dat moment besloten er ALTIJD te zijn als er wat met onze kinderen is. Leuke dingen/minder leuke dingen. 

Hoe werkt dat dan in de praktijk? Een voorbeeld: mijn voormalige werkgever had de neiging om sales dagen van 10:00 tot 22:00 te plannen. Aanwezigheid verplicht! Natuurlijk komt het moment dat een dergelijke dag samenvalt met de verjaardag van onze zoon. Die bewuste dag ben ik om 14:00 naar huis vertrokken. Dat ging niet zonder slag of stoot. Zowel de direct leidinggevende als ook de adjunct-directeur vonden dit van (en voor) mij geen verstandige keuze. Maar ik ben wel gegaan. Ik koos en kies voor datgene wat ik belangrijk vind. En ik kan je vertellen…dit voelde zo ontzettend goed. Dat je een keuze kan maken op basis van je eigen mening! Ik maakte blijkbaar ook keuzes op basis van verwachtingen van anderen. Nu doe ik dat (vrijwel) niet meer.

Een duidelijke visie.

Ik wist na de Life Planning bijeenkomsten veel beter wat ik wel wil en wat ik niet wil. In ieder geval ben ik gestart met het realiseren van een aantal wensen. Wensen die anders blijven liggen. Ik wil ze graag delen: de Nieuwjaars duik in Scheveningen; de aankoop van een camper en de TransAlp gefietst (een mountainbike van 420 Km tocht over de Alpen).

Begripvoller naar mijn vrouw.

Je leert door LifePlanning ook goed te luisteren naar de ander. En als je echt luistert naar de ander, dan hoor je meer. Waar ik eerder nogal eens ideeën van mijn partner “afschoot”, vraag ik nu juist meer door. Waarom wil zij dit? En wat betekent dit dan voor haar? Door deze vragen te stellen maak je een verdiepingsslag. En als blijkt dat iets of iemand echt betekenis heeft voor je partner heeft, dan gun je haar dat toch ook?

Keuzes maken.

Voor het Life Planning traject had ik naast 2 auto’s ook nog een motor. Deze werd niet heel veel gebruikt maar hij was er wel. Ik realiseerde mij dat motorrijden iets is wat ik alleen deed. Daarnaast ging ik rijden als het mooi weer was. Ik heb besloten om met mooi weer activiteiten met ons gezin te gaan doen. Hoe leuk motorrijden ook is, mijn gezin staat op 1. Omdat dit zo helder is geworden, was het afscheid van de motor niet pijnlijk (dat zou het daarvoor wel geweest zijn).

Een droom.

Tja, ik werd redelijk met wat ik wil betekenen in de wereld. En voor wie. Dit leidde tot 2 hoofdzaken: 1. ik wil niet gewoon vader zijn en onze kinderen opvoeden. Nee, ik wil ze echt en heel bewust iets meegeven. Zie hieronder bij “een reis”.

En 2. Ik wil werk doen waarbij ik betekenis kan toevoegen aan het leven van anderen. Inmiddels ben ik gestart als zelfstandig financieel adviseur/Life Planner. Want Life Planning voegt echt wat toe!

Een reis met inhoud.

Ik kwam erachter dat ik onze kinderen iets wil nalaten. Niet in de zin van “bezit” maar meer in de zin van: “hoe herinneren zij mij later” en “wat heeft pa ons wijsheid meegegeven”. Om hieraan invulling te geven staat een Afrika trip op de agenda. Als de kinderen de puberleeftijd hebben, dan willen wij met ze naar Afrika. Dat zal deels een culturele trip zijn maar grotendeels zal het onderwerp van de trip zijn hoe mooi onze wereld is en dat we daar zuinig op moeten zijn. En vooral ook laten beseffen dat er nog een andere wereld is dan onze luxe westerse wereld waarin feitelijk alles kan en mogelijk is. Ik hoop hiermee te bereiken dat onze kinderen later niet alleen gaan voor hebzucht maar zich realiseren dat geluk daar niet uit bestaat. Geluk is een gezond lichaam en een blije geest!

Duurzaam denkmateriaal

Als je eenmaal Life Planning hebt gedaan, ben je je vaker bewust van wat je allemaal hebt maar ook van wat je allemaal nog wilt doen in je leven. De wensen en dromen veranderen steeds en bij ons staat voor maart 2014 een bezoek aan New York op de wensenlijst/agenda.

Daarnaast willen wij nog een keer skien met de kinderen en willen wij samen nog een keer de Artic rally rijden. Kortom, als gevolg van de goede keuzes een mooi en waardevol met voldoende activiteit!

Ik hoop dat je genoten hebt van deze blog. Wil je meer weten, neem dan contact op met een Life Planner. Als je jouw reactie wilt achterlaten, dan kan dat in het reactieveld hieronder.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

Life Planning goes FFP!

De kracht van verandering in het leven van lifeplanner Marc Wilhelmus   ‘We praten vaak over geld, maar niet over het leven erachter’ Marc Wilhelmus maakte …

Lees meer

Life Planning verlengt leven

Onlangs werd ik getipt om een you tube TEDeX filmpje te bekijken. We hebben in een eerder blog al gesproken over de top 5 spijtbetuigingen …

Lees meer

life planning op, in en na de vakantie

De vakantiemaanden zijn alweer voorbij. Voor elk mens een tijd van ontspannen, bijkomen en genieten van een lekker zonnetje. Alhoewel de zon er niet voor iedereen …

Lees meer

Geld maakt gelukkig!

Geld maakt gelukkig! In tegenstelling tot het gezegde maakt geld wel gelukkig. Volgens wetenschappers in het WorldBookOfHappiness van LeoBormans is geld een van de 7 …

Lees meer

Waar zitten jouw kansen met Life Planning?

Onrust Je hebt het voor elkaar. Een goede carrière, voldoende geld, een mooi huis en – eindelijk – het gevoel van zekerheid. Heb je alles? …

Lees meer

Couples in retirement

By HARRIET EDLESON  AUG. 15, 2014 Great New York Times article about LifePlanning with RLP® Reed Fraasa LIKE many couples, Patrick Thaller and his wife, Kathi, had …

Lees meer